Politie verricht 92 arrestaties rond huldiging Ajax

Hoewel de huldiging van Ajax in het Arenapark zondag vooral feestelijk is verlopen, heeft de politie gedurende de dag en avond toch nog 92 arrestaties verricht. Twee daarvan vonden plaats tijdens de huldiging waar ongeveer 35 duizend supporters op af waren gekomen. De aanhoudingen vonden plaats wegens het verstoren van de openbare orde en het bezit van vuurwerk.

Eerder op de dag werden zo'n tien personen aangehouden op het Leidse- en Rembrandtplein in het centrum van Amsterdam. Honderden supporters waren naar de pleinen gekomen om de kampioenswedstrijd Heracles - Ajax in een van de cafés te volgen. Op de arrestaties na verliep de middag 'zonder noemenswaardige incidenten', zo meldt de politie.

Na het laatste fluitsignaal trokken veel supporters al snel richting het Arenapark bij het stadion van Ajax. Toen fans na de huldiging weer naar het centrum afreisden, heeft de politie tot 22.30 uur ruim vijftig aanhoudingen verricht voor onder meer vernieling en het verstoren van de openbare orde. Een groep van ongeveer dertig mensen werd aangehouden in de Spiegelstraat.

Nog eens dertig mensen werden aan het begin van de avond opgepakt op Utrecht Centraal. Ze waren onderweg met de trein van Almelo naar Amsterdam en hadden vernielingen aangericht in de trein. De NS heeft aangifte gedaan en de schade zal door de verdachten moeten worden betaald.