Eigenaar LA Clippers in opspraak door racisme

De eigenaar van basketbalploeg Los Angeles Clippers is in opspraak geraakt door racistische uitspraken. De 81-jarige Donald Sterling heeft zijn vriendin op het hart gedrukt geen zwarte mensen mee te nemen naar wedstrijden van zijn ploeg. Dat blijkt uit een geluidsfragment dat entertainmentwebsite TMZ online zette.

Sterling kreeg ruzie met zijn vriendin toen deze een foto van zichzelf met basketballegende Magic Johnson op Instagram zette. "Je mag alles doen met zwarte mensen, ik vraag je alleen om daar niet mee te koop te lopen", beet hij haar toe. "En neem ze niet mee naar mijn wedstrijden."

Magic Johnson reageerde verbolgen op de uitspraken van Sterling, die eerder al werd aangeklaagd omdat hij weigerde zijn appartementen te verhuren aan donkere mensen en latino's. "Het is een schande dat hij dit zegt", liet de oud-basketballer optekenen. "Hij heeft een team vol met geweldige Afro-Amerikanen die hard werken om het kampioenschap binnen te halen."

Los Angeles Clippers is in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bezig aan een goed seizoen. De ploeg haalde de play-offs en staat daarin met 2-1 voor tegen Golden State Warriors. Bijna alle spelers in de selectie hebben een donkere huidskleur.