Motorbaas Lau G. weer langer vast

De nieuwe baas van motorclub No Surrender in Venlo, de 52-jarige Lau G. blijft nog negentig dagen vastzitten voor een oude moordzaak. De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag besloten om de voorlopige hechtenis van G. en zijn mede-verdachte Geert G. uit Baarlo te verlengen omdat nog acht getuigen moeten worden gehoord.

Op de volgende zitting, gepland op 16 juni, zal de stand van het onderzoek opnieuw worden bekeken. Geert G. en Lau G. werden begin deze maand opgepakt. In 2007 werden ze ook al aangehouden, maar werden toen bij gebrek aan bewijs weer op vrije voeten gesteld.

De twee Limburgers zitten vast op verdenking van de moord op twee Marokkaanse mannen in 2006. De Marokkanen van 19 en 23 jaar waren spoorloos verdwenen na een inbraak in een hennepkwekerij in Venray. Een broer en een vriend gingen op onderzoek uit en vonden in de kwekerij een grote plas bloed. De lichamen van de slachtoffers zijn nooit gevonden.

Lau G. werd ondanks dat hij vastzit wel onlangs geïnstalleerd als baas van de nieuwe Limburgse afdeling van No Surrender. Zijn zoon nam in zijn plaats symbolisch het motorjack van No Surrender in ontvangst.