Johansson en Nyong'o in The Jungle Book

Scarlett Johansson en Lupita Nyong'o zijn in beeld voor twee belangrijke rollen in de nieuwe live-actionfilm van The Jungle Book onder regie van Jon Favreau. Johansson is in onderhandeling voor de stemmenrol van de sinistere Kaa, de immense python die alles hypnotiseert om het daarna te verorberen. Nyong'o spreekt waarschijnlijk Rakcha in, de moederwolf die het jongetje Mowgli onder haar hoede neemt. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Idris Elba tekende al eerder voor de stem van Shere Khan, de tijger die het op Mowgli heeft gemunt. Wie de rol van Mowgli gaat spelen is nog onbekend.

De film wordt geproduceerd door Disney, die in 1967 al een animatiefilm naar het beroemde boek van Rudyard Kipling uitbracht. Ook concurrent Warner Bros werkt momenteel aan een verfilming van het boek, die wordt geregisseerd door Gollum-acteur Andy Serkis. Die film is echter nog in de beginstadia, terwijl die van Favreau naar verluidt volgend jaar oktober in de bioscoop verschijnt.


Johansson en Nyong'o in The Jungle Book (Foto: Novum)