Zware avondspits door ongelukken en hagelbuien

Ongelukken en hevige hagelbuien hebben donderdag voor een drukke avondspits gezorgd. Op het hoogtepunt even voor 18.00 uur stond het verkeer over 350 kilometer vast, ruim het dubbele van een normale donderdagavond. Dat melden de ANWB en Verkeersinformatiedienst. Het is daarmee tot nu toe de drukste avondspits van het jaar.

In het midden van het land zijn er vooral veel problemen vanwege winterse buien. De wegen rond De Bilt, Zeist en Hilversum zagen er korte tijd wit uit door stevige hagelbuien. Dat leverde op de A27 en A28 vertraging op. Op de A28 moest zelfs een rijstrook worden afgesloten omdat er veel water op de weg lag.

Op de A1 richting Amsterdam verloor even daarvoor een vrachtwagen bij Diemen een aantal onderdelen. Achteropkomend verkeer kon de vallende spullen niet meer ontwijken en kwamen met kapotte banden op de vluchtstrook te staan. Het verkeer stond hier over zeker vijftien kilometer vast.

Op de A2 is er geen doorkomen aan. Op de rijbaan van Utrecht naar Den Bosch stond 22 kilometer file. Een grote politiecontrole leverde bij Breukelen nog eens twaalf kilometer op.

Nog voor de avondspits was het ook al raak op de A13 van Den Haag naar Rotterdam. De vertraging liep daar op tot anderhalf uur door een ongeluk met een vrachtwagen.