FOK! wat een weer... Veel zon en warm

Welkom! In de loop van de nieuwe week gaan de temperaturen flink naar beneden, maar voordat het zover is boeken we vandaag de warmste dag van dit jaar. Op een enkele plek in het binnenland kan er net een zomerse 25 graden gehaald worden. Alleen op de Wadden is het met een graad of 16 een stuk koeler. Elders langs de kust zit er ook wel een 20 graden in.

Na de lokaal zware buien van de afgelopen dagen is de kans dat er vandaag zo'n bui valt erg klein. Alleen in het zuiden van Limburg en in Zeeland zou er een enkel exemplaar op kunnen duiken. Elders blijft het wel droog. Op de meeste plaatsen is het dus een vrij zonnige en warme dag. Er staat een matige oostelijke wind.

Het is nog niet helemaal zeker of Koningsdag helemaal droog gaat verlopen. Waarschijnlijk is er wel geregeld zon, maar er zou ook zo links of rechts een (flinke) bui kunnen vallen. In de loop van deze dag moet dat allemaal wat duidelijker zijn.

Even terugkomend op de buien van de laatste dagen: de grootste som viel in Drenthe en dat bedroeg 56 miillimeter. In De Bilt viel gisteren 26 millimeter en bij uw weerman 19 liter.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

ZXo
Dumpiej zag de zon, tussen de wolkenvelden door, opkomen in een rustieke omgeving.

OnNI
Maar overdag ontstonden er forse onweersbuien zoals hier bij...

OnwN
...N.I.M.B.Y in Hoofddorp.

OnNIM
En deze trok vervolgens naar Haarlem toe.

Slakje
De slakken vieren hoogtij als er een fikse bui is gevallen. N.I.M.B.Y. heeft deze slak als huisdier genomen.