Bastille wiste laatste Pinkpop uit geheugen

Bastille weet niet meer hoe zijn optreden op de vorige editie van Pinkpop ging. "Dit klinkt vast verschrikkelijk, maar ik kan me eigenlijk helemaal niets van die show herinneren", zegt drummer Chris Wood in Spits. "Ik weet dat de catering altijd goed is bij jullie, maar van het optreden zelf weet ik niets meer."

Wood ziet de afgelopen zomer als 'een grote waas'. "Volgens mij hebben we op iets van veertig festivals gespeeld." Hoewel Bastille, dat dit jaar op 7 juni op het festival optreedt, weinig meer weet van het vorige festivalseizoen vindt die band dat soort optredens erg leuk. "Zo'n festivalzomer is voor bands een groot zomerkamp eigenlijk. Veel bevriende bands spelen op dezelfde festivals en we trekken dan ook veel met elkaar op."

De drummer vindt het erg bijzonder om dit jaar samen met The Rolling Stones op Pinkpop op te treden. "Dat we nu vlak voor ze mogen spelen op Pinkpop is onwerkelijk. Zelfs als je het nu tegen me zegt, heb ik moeite om het te geloven."

Wood, die de band vorig jaar zag spelen op het festival Glastonbury, heeft veel bewondering voor de lange carrière van de Stones. "Hoe doen ze het nog steeds? En hoe is het mogelijk dat Keith Richards überhaupt nog leeft?", vraagt hij zich af. "Het is op zijn minst bewonderenswaardig wat voor een lange adem die band heeft. En elk nummer dat ze spelen, is een hit."