'Van Rey op bezoek bij het Openbaar Ministerie'

De van corruptie beschuldigde politicus Jos van Rey uit Roermond heeft een uitnodiging gekregen van het Openbaar Ministerie om te komen praten over het onderzoek dat tegen hem loopt. Dat zegt de Limburger woensdagavond tegen L1. Van Rey komt met zijn Liberale Volkspartij Roermond (LVR) in de oppositie van Roermond.

Zijn verdenking heeft de immer populaire politicus geen windeieren gelegd. De Limburger haalde met zijn partij tien zetels tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en werd daarmee de grootste in Roermond. Omdat niemand een coalitie wil vormen met de partij, belandt deze in de oppositie.

De coalitie die nu zonder zijn partij gevormd gaat worden, zal het geen vier jaar uithouden, zei de politicus tegen L1. Volgens Van Rey luisteren de partijen die nu aan de macht komen niet genoeg naar de Roermondse kiezer.

De zaak rond Van Rey draait rond vermeende omkoping door projectontwikkelaar Piet van Pol. De twee zouden vastgoeddeals hebben gesloten toen de VVD'er wethouder van Roermond was. Van Rey stapte op als wethouder en als lid van de Eerste Kamer nadat de politie invallen bij hem had gedaan.

Ook zou Van Rey stemmen hebben geronseld bij verkiezingen. Bij de inval in de woning van Ven Rey in oktober 2012 zou een flink aantal kopieën van volmachtformulieren zijn aangetroffen, schreven Limburgse media begin dit jaar.