[Roddelcorner] Spektakel op de BMX & hele dure sms'jes

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Drie sms'jes kosten Buffalo Bills ruim drie miljoen dollar
American football-team Buffalo Bills is slachtoffer geworden van een doorgedraaide fan die een manier zag om aan gratis geld te komen. Enkele jaren geleden konden fans van het team zich aanmelden voor een sms-service. Hiermee werden ze op de hoogte gehouden van het nieuws en eventuele aanbiedingen rondom hun team. Volgens de advertentie van de Bills zouden de fans niet meer dan vijf berichtjes per week ontvangen.

Voor Jerry Wojcik sloeg het noodlot echter al snel toe. De arme drommel, woonachtig in Florida, kreeg de schrik van zijn leven en ontving in één week wel zes sms'jes. Helaas voor Jerry was het leed nog niet geleden. Een paar weken later moest hij zich een weg banen door een alles verslindend woud aan berichten, hij had er in zeven dagen tijd maar liefst zeven ontvangen! Dit was niet de afspraak, en dus besloot Jerry om zijn geliefde Bills aan te klagen.

Deze week werd bekend dat de Bills vijfduizend dollar moeten betalen aan het slachtoffer. Zijn legertje advocaten ontvangt daarnaast een bedrag van liefst vijfenhalve ton, uiteraard niet meer dan terecht voor een hevige zaak als dit. Daarnaast worden alle andere fans die zich hebben aangemeld tegemoet gekomen. Zij krijgen een kaart met $57,50, $65 of $75, wat de Bills totaal bijna tweeënhalf miljoen dollar kost. Wij hopen dat de arme Jerry inmiddels een beetje hersteld is van zijn traumatische avontuur.

Spaanse tv-presentatrice valt voor Bartra
Barcelona-speler Marc Bartra heeft het goede voorbeeld van Iker Casillas gevolgd. Casillas sloeg jaren geleden een presentatrice Sara Carbonero van de tv-zender Telecinco aan de haak. In die vijver heeft nu ook Bartra gevist. De verdediger sloeg Melissa Jiménez aan de haak.

In Rio weten ze het beter
De bouw van alle stadions en voorzieningen voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro verloopt nog alles behalve soepel, toch vond de burgemeester van de stad, Eduoardo Paes, het nodig om een kleine sneer uit te delen richting de Spelen van 2008 in Peking. Hij wilde vooral duidelijk maken dat Rio geen enorme bedragen uitgeeft aan gebouwen die later waarschijnlijk amper meer gebruikt worden, zoals de Bird's Nest, het stadion in Peking waar de openingsceremonie van de Spelen werd gehouden.

"Ik ga geen adelaar bouwen. Een adelaarsnest. Hoe heet dat ding in Peking? Vissennest? Vis, adelaar? Vogelnest? We gaan geen groot vogelnest bouwen in Rio de Janeiro. Als je nu naar Peking gaat zie je dat het 'Bird's Nest' een mausoleum is geworden ter ere van weggegooid publiek geld. Dat gaan we hier niet doen", zo sprak de burgervader ferme taal. Wij bij FOK!sport zijn alvast groot fan van het 'Vissennest'.

Zo herstel je een blunder
Je ziet het weleens, een spits die finaal langs de bal trapt terwijl hij een opgelegde kans krijgt. dat overkwam ook de Slovaakse aanvaller Viliam Macko. De spits speelt bij Ang Thong FC in de tweede Thaise divisie. In de wedstrijd van zijn club tegen BBCU miste Macko compleet de bal, maar de Slovaak zat niet de pakken neer en revancheerde zich op een fenomenale wijze. Hij schoot de bal vanuit een moeilijke hoek achter zijn standbeen langs in de goal.


De blunder en het wonderdoelpunt van Viliam Macko (Bron: YouTube)

Topatleet of valsspeler?
In Engeland is al ruim een week discussie over ene Jason Scotland-Williams. Hij stond op 13 april aan de start van de marathon van Londen en liet daar een buitengewoon indrukwekkende prestatie zien. Na 2:07.05 uur kwam hij door het meetpunt halverwege, maar al na 3:08.47 uur passeerde hij de finish. Dat betekent dat hij zijn tweede halve marathon liep in een tijd van 1:01:42 uur. Ter vergelijking, wereldrecordhouder Wilson Kipsang liep in Londen naar de zege dankzij een tweede helft van 1:01:59, langzamer dan onze Jason!

Volgens vele mensen heeft Jason echter helemaal geen marathon gelopen. Hij zou na bijna 22 kilometer, iets over de helft, over een barrière zijn gesprongen. Dat heeft er volgens hen voor gezorgd dat Jason bijna 15 kilometer heeft afgesneden. Zelf zegt de hardloper dat hij onschuldig is: "Dit was mijn zesde marathon en ik heb niks verkeerd gedaan. Ik train al zeven jaar lang elke week zeven dagen per week. Niemand denkt dat ik misschien gewoon hard getraind heb. Niemand denkt dat ik me in de eerste helft misschien heb ingehouden en dat ik in de tweede helft alles heb gegeven."

Jason lijkt niet het voordeel van de twijfel te hebben. Op de meetpunten na 25, 30 en 35 kilometer kwam hij volgens de officiële timing namelijk niet door (hier zie je het gat in de splittijden bij de meetpunten waar hij niet voorbij kwam). Op 21 september wordt in Richmond in Londen de halve marathon gelopen. Organisator Tom Bedford meldt het volgende: "Wij willen Jason de kans geven om te laten zien dat hij een fantastische loper is. Als hij onze halve marathon binnen 1:10 uur aflegt geven we hem vijfduizend pond voor zijn goede doel." Daarmee doelt hij op Sense, het goede doel voor doofblinden waar Jason de marathon in Londen voor liep.

Ten huwelijk vragen doe je zo
Zevenvoudig wereldkampioene zwemmen Katie Hoff is bezig aan een comeback. Voor de 24-jarige Amerikaanse is dat natuurlijk leuk nieuws, maar afgelopen zondag gebeurde er iets wat haar comeback toch even in de schaduw zette. Tijdens de honkbalwedstrijd tussen de Tampa Bay Rays en de New York Yankees mocht Hoff de ceremoniële eerste worp gooien, iets wat vaak door beroemdheden wordt gedaan.

Terwijl ze klaar stond om te gooien kwam voormalig American football-speler Todd Anderson, haar vriend, van de andere kant richting haar lopen. Vlak voor hij bij haar was pakte hij een stevig boeket bloemen aan van iemand langs de kant, waarna hij richting Katie liep en op zijn knieën ging voor de lieftallige zwemster.

Onder luid gejuich beantwoordde Katie de vraag van Todd waarschijnlijk met een volmondig ja, want zodra Todd opstond gaven ze elkaar een enorme knuffel. Katie moest echter nog wel de eerste worp gooien, iets wat ze met betraande ogen deed. De worp werd, hoe kan het ook anders, opgepakt door haar kersverse verloofde.

Caddie gaat baas achterna
Golfer Bubba Watson won eerder deze maand de Masters, het eerste major van het jaar. Hij had echter nog niet heel veel zin om weer in actie te komen op de PGA Tour en dus mocht zijn caddie het eens proberen. Ted Scott schreef zich in voor de kwalificatie van de Zurich Classic in New Orleans, waar hij speelde in het gezelschap van vele professionals.

De caddie deed het uitstekend, maar kwam helaas enkele slagen tekort. Hij eindigde met een score van 71, één onder par. Zo dichtbij was hij echter nog nooit geweest en dus was hij tevreden. Scott speelt wel vaker zelf een rondje golf. Zo gaat hij regelmatig tezamen met zijn 'baas' Watson de baan rond, maar die is dan meestal zeven tot tien slagen eerder binnen dan Scott.

Kijk mee met BMX-rijders
Afgelopen weekeinde werd in Manchester het nieuwe BMX Supercross World Cup-seizoen geopend. Zoals altijd in deze sport, in Nederland ook wel fietscross genoemd, gingen veel rijders de baan op met een GoPro-camera op hun helm, ook tijdens de wedstrijden. Zo laat de Amerikaanse topper Barry Nobles zien hoe vreselijk hard het gaat tijdens een race.


De race van Barry Nobles (Bron: YouTube)

De Australische Melinda McLeod gaat in de finale van de vrouwen al snel onderuit. Dat overkwam Renato Rezende in de halve finale bij de mannen. De Braziliaan was duidelijk niet vergeten dat alles opgenomen werd, want anders had hij er ongetwijfeld een "Porra!" of "Merda!" uitgegooid. De hevigste crash komt wellicht op naam van Quentin Caleyron, een van de Franse toppers. Voor nog veel meer van dergelijke filmpjes kun je terecht op het YouTube-account bmxlivetv.


De val van Renato Rezende (Bron: YouTube)