Onno Hoes toch niet op joodse boot bij Gay Pride

Stop de persen. Vreemdganger en burgemeester van Maastricht, Onno Hoes, zit in augustus toch niet op een boot tijdens Gay Pride. "Ik vaar niet mee, inmiddels gerectificeerd", twitterde Hoes dinsdag. De organisatie van de Gay Pride liet eerder weten dat de Limburgse burgemeester wellicht samen met presentatrice Barbara Barend op de joodse boot mee zou varen.

De boot zou dit jaar voor het eerst op het water verschijnen als onderdeel van de Exodays. Dat is een nieuw internationaal evenement dat tijdens de Gay Pride plaatsvindt en speciaal in het leven is geroepen voor joodse homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Dat is vast bedacht om een beetje diversiteit te laten ontstaan tussen de mensen die zo graag als gelijke behandeld willen worden.

De Gay Pride vindt dit jaar voor de negentiende keer plaats in de hoofdstad maar wordt voor het eerst georganiseerd door Gay Business Amsterdam. De vorige organisator, Stichting ProGay, besloot vorig jaar een andere koers te varen. Niet letterlijk hoor, ze gaan nog steeds nakend door de Grachten.