Vermiste vrouwen in Panama niet verdwaald

De twee vrouwen die al drie weken worden vermist in Panama, zijn waarschijnlijk niet verdwaald. Dat zei een woordvoerder van de politie dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht. Dat Kris Kremers en Lisanne Froon slachtoffer zijn geworden van een misdrijf lijkt steeds waarschijnlijker. De autoriteiten houden rekening met verschillende scenario's.

De politie riep tijdens de uitzending mogelijke getuigen nogmaals op zich te melden. Het onderzoeksteam wil iedereen die sinds half maart in Bocas del Toro en Boquete is geweest spreken. Volgens de woordvoerder hebben Kris Kremers en Lisanne Froon waarschijnlijk met veel meer Nederlanders contact gehad dan alleen de jongens die al verhoord zijn.

De ouders van Kremers en Froon zetten dinsdagavond opnieuw een dankbrief online. Ze zeggen enorm veel steun te hebben aan de vele reacties naar aanleiding van de verdwijning.

"Langs deze weg willen wij iedereen heel hartelijk bedanken voor de woorden van steun en medeleven in de afgelopen weken. Wij zijn daar diep van onder de indruk", schrijven de ouders in een bericht op Facebook. "Het zoeken naar Kris en Lisanne gaat onverminderd door en wij hopen dat u tips en suggesties blijft sturen."

Kremers (21) en Froon (22) waren naar het plaatsje Boquete afgereisd om vrijwilligerswerk te doen. Op de dag van hun verdwijning, 1 april, liepen ze een deel van een wandeltocht maar kwamen later terug omdat ze vermoeid waren. Aan een pensionhouder vroegen ze vervolgens hoe ze het beste terug kunnen naar hun gastouders. De man, de laatste die hen gezien heeft, adviseerde de vrouwen dat ze beter een taxi dan een bus konden nemen. Wat er daarna is gebeurd, is nog onduidelijk.