Overvallers leggen busgarage Brazilië in de as

Gewapende overvallers hebben op een busremise in het Braziliaanse Osasco 34 bussen in brand gestoken. Busmaatschappij Urubupunga had naar eigen zeggen geen bedreigingen ontvangen en tast in het duister over de beweegredenen van de daders.

Minstens zes gewapende mannen bestormden de parkeergarage van het bedrijf in de nacht van maandag op dinsdag. Ze namen een bewaker en drie chauffeurs in gijzeling en staken vervolgens de bussen in brand. Niemand raakte gewond.

Een vijfde van het wagenpark van Urubupunga is in vlammen opgegaan. Er rijden daarom voorlopig minder bussen in Osasco, zei directeur Miguel de Albuquerque dinsdag. De industriestad ligt een kilometer of zestien van de metropool Sao Paulo.

Busmaatschappijen in Brazilië zijn geregeld het doelwit van wraakzuchtige misdaadbendes en demonstrerende relschoppers. De afgelopen maanden zijn onder meer bussen vernield na de dood van een bendelid tijdens een politieactie en tijdens uit de hand gelopen protestmanifestaties voor betere publieke voorzieningen.