Spookrijden en hoge snelheden tijdens achtervolging

Twee mannen van 24 en 25 jaar zijn zondag aangehouden na een achtervolging die begon in Zoetermeer en eindigde bij Vianen. Ze zitten vast en worden verdacht van poging tot doodslag op een motoragent en verkeersgevaarlijk gedrag. Tijdens de achtervolging werden snelheden boven de 190 kilometer per uur gemeten en gingen de twintigers spookrijden. Dat meldt de politie maandag.

Bij een alcoholcontrole op de N470 werden agenten zondagochtend rond 06.00 uur in tegengestelde richting gepasseerd door een auto die vervolgens claxonnerend door rood reed. Een motoragent ging achter het voertuig aan en gaf meerdere stoptekens. De bestuurder ging daar niet op in en reed richting de A12.

Daar werden snelheden boven de 190 kilometer per uur gehaald. Daarnaast maakte de auto een aantal noodstoppen waardoor de motoragent zo krachtig moest remmen dat zijn antiblokkeersysteem in werking trad. Bij de afslag Gouda raakte de auto uit het zicht. Even later dook het voertuig echter weer op bij Utrecht op de A12. Daarna nam de bestuurder de A27 bij Vianen en ging daar spookrijden.

Een van de verdachten belde daarna met 112 om zichzelf aan te geven. Het ging om de 25-jarige man. Hij werd in Vianen met de auto aangetroffen. Zijn woonplaats is niet bekend. In de buurt werd vervolgens een taxi aangehouden waarin de 24-jarige verdachte zich bevond. Hij komt uit Utrecht.