[JL] Willem II promoveert naar de Eredivisie

Willem II is maandag kampioen geworden van de Eerste Divisie. De Tilburgers wonnen zelf met 4-0 van Telstar, terwijl concurrent FC Dordrecht met 1-1 gelijkspeelde bij FC Den Bosch. Willem II keert daardoor na een jaar terug op het hoogste niveau.

Willem II was voor eigen publiek al snel de betere partij en kwam via Ruud Boymans, die aan de buitenspelval ontsnapte, op 1-0. In Den Bosch kwam FC Dordrecht even later ook op voorsprong. Doelman Bruno Appels vloerde Richairo Meulens, waarna Jeffrey Fortes vanaf de stip kon scoren. Den Bosch was tot dan toe niet de mindere geweest van de bezoekers.

Kort na rust kwam in Tilburg Willem II op 2-0. Via een vrije trap kwam de bal bij Jonas Heymans, die raak schoot. Al snel werd het 3-0 door Ali Messaoud, die van dichtbij kon scoren. Het gejuich werd vijf minuten later een stuk luider omdat Den Bosch de gelijkmaker maakte tegen FC Dordrecht. Ralf Seuntjens schoot de bal vanaf de rand van de zestien meter binnen.

Met een knap schot uit de draai zorgde Boymans in Tilburg nog voor de 4-0. De aandacht was op dat moment al vooral bij het duel in Den Bosch. Daar kregen beide ploegen nog grote kansen op de winnende treffer, maar het Tilburgse feestje werd niet meer verstoord.