ISS op Paaszondag eindelijk bevoorraad

Na weken van uitstel is het bevoorradingsschip Dragon zondag eindelijk aangekomen bij het internationale ruimtestation ISS. De Dragon werd vrijdag gelanceerd en vloog de afgelopen twee dagen achter het ISS aan. De astronauten plukten de capsule zo'n 420 kilometer boven Egypte uit de ruimte met de robotarm van het ruimtestation.

De Dragon had onder meer ruim twee ton voedsel en ruimtepakken bij zich. Daarnaast kregen de astronauten de benodigde spullen om experimenten uit te voeren: parende fruitvliegjes, een kleine kas om in de ruimte groenten in te verbouwen en de benen voor de robot Robonaut die al in het ISS actief is. Ook werden de zes ruimtevaarders getrakteerd op een cadeaupakket van hun gezinnen.

De Dragon wordt gemaakt door het Amerikaanse bedrijf SpaceX. De lancering werd de afgelopen tijd meermaals uitgesteld. Zo werd er vorige week nog een heliumlek in de draagraket geconstateerd. De capsule blijft tot volgende maand aangemeerd bij het ISS, waarna hij terug naar de aarde wordt gestuurd met de resultaten van de verschillende experimenten.