Ouders Kris en Lisanne bedanken voor steun

De ouders van Kris Kremers en Lisanne Froon, die sinds 1 april worden vermist in Panama, hebben een brief verspreid onder de bevolking van Boquete. Daarin spreken ze hun 'diepste waardering uit voor de warmte en steun' die ze de afgelopen tijd hebben gekregen. Ook doen ze een oproep om vooral te blijven zoeken naar hun vermiste dochters, zo meldt RTL Nieuws zondag.

"Hoewel we tijdelijk terugkeren naar Nederland, willen we de noodzaak benadrukken dat het zoeken naar onze vermiste dochters doorgaat", schrijven de ouders. Ze hebben voor hun vertrek de afgelopen week geregeld dat de zoektocht ondanks hun afwezigheid verder gaat.

Financiële hulp kunnen ze daarbij goed gebruiken, zo is te lezen in de brief. Lokaal is een bankrekeningnummer beschikbaar waar donaties naar kunnen worden overgemaakt. Met het geld worden onder meer privédetectives betaald.

De familie van Kris en Lisanne geeft aan blij te zijn met alle initiatieven die worden opgestart om de vrouwen te vinden. Ze tekenen daarbij wel aan dat het handig is om alles via de lokale coördinatoren te doen, zodat geen misverstanden kunnen ontstaan of zaken dubbel worden gedaan. De coördinatie is in handen van Bob Edwards uit Boquete en de Nederlandse ambassadeur in Panama, Wiebe de Boer.

Kremers (21) en Froon (22) waren naar het plaatsje Boquete afgereisd om Spaans te leren. Ze waren van plan om een wandeltocht te maken op het nabijgelegen Pianista Trail. Het is echter niet zeker of ze daar ooit aan begonnen zijn.