Jongeren aangehouden voor vijftig branden Pijnacker

Drie jongeren, twee van 17 jaar en een van 22 jaar, uit Pijnacker-Nootdorp zijn aangehouden voor het stichten van ruim veertig tot vijftig branden die sinds september vorig jaar in de Zuid-Hollandse gemeente hebben gewoed. Politie en justitie noemen de arrestaties 'een doorbraak' in het onderzoek, zo melden zij zondag.

De kleine en middelgrote branden hebben volgens de politie voor veel schade en onrust gezorgd in Pijnacker. Sinds vorig jaar oktober was dan ook een special team belast met het onderwerp. "Na weken van onderzoek, het interpreteren van sporenbeelden en het horen van tientallen aangevers en getuigen konden de jongeren worden aangehouden", zo meldt de politie.

Burgemeester Rik Buddenberg geeft aan erg opgelucht te zijn. "Iedere brand veroorzaakt onrust in de hele gemeente. Ik hoop dat we dit nu achter ons kunnen laten. Ik ben blij dat ze in de kraag gevat zijn."

De verdachten zijn al voorgeleid aan de rechter-commissaris en met schorsende voorwaarden naar huis gestuurd. Ze zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.