Honda: "Geen klantenteams in 2015 en 2016"

Honda zal in 2015 en 2016 geen Formule 1-motoren aan andere teams dan McLaren leveren. Dit heeft het bedrijf vandaag vanuit Shanghai laten weten. Over de jaren daarna zijn geen mededelingen gedaan.

McLaren en Honda hebben een roemrucht verleden eind jaren 80 en begin jaren 90 met vele zeges en titels. Daarna is Honda nog een keer teruggekomen, maar een groot succes was dat niet. Eind 2008 besloten de Japanners de stekker uit het eigen raceteam te trekken, waarna Ross Brawn de renstal in handen kreeg en met de Mercedes-motor erin prompt kampioen werd. Ditmaal keren de Japanners terug als exclusieve motorleverancier van McLaren.

Honda-motorsportdirecteur Yasuhisa Arai legde vandaag de plannen uit. "In 2015 is McLaren onze enige klant. We kijken niet naar de verdere toekomst, want we willen ons op volgend seizoen concentreren." Toch lichtte hij nog een tipje van de sluier op. "Als teams onze motor of aandrijflijn willen gebruiken, dan kunnen we die na 2016 leveren, maar vooralsnog bestaan daar geen plannen voor."