[JL] Willem II en Dordrecht winnen doelpuntrijke duels

Willem II en FC Dordrecht hebben geen fout gemaakt in de strijd om de titel in de Jupiler League. De koploper uit Tilburg versloeg FC Emmen vrijdag op eigen veld met 3-2. Dordrecht won op bezoek bij Telstar met 5-2. Willem II houdt daardoor met twee duels te gaan twee punten voorsprong op de Zuid-Hollanders.

De wedstrijden kenden allebei een spectaculaire eerste helft. In Tilburg scoorde Tim Siekmans van Emmen twee goals, waarvan een in het verkeerde doel. Jonas Heymans (Willem II) en Kevin Görtz (Emmen) vonden in het vervolg het net. Kort na rust schoot Robbie Haemhouts de winnende in het doel.

In Velsen draaide Kevin Brands de stand voor Telstar in de eerste twintig minuten met twee doelpunten na een Dordrechtse voorsprong om in Noord-Hollands voordeel. Mede dankzij twee treffers van Javier Vet ging Dordrecht de kleedkamer echter in met een 4-2 voorsprong. Giovanni Korte scoorde na rust de vijfde.

Excelsior behield zijn derde plek door met 2-0 te winnen bij Jong Ajax. FC Den Bosch wist op de ranglijst niet op gelijke hoogte te blijven met de Rotterdammers. De Brabanders speelden thuis met 0-0 gelijk tegen FC Eindhoven. VVV-Venlo remiseerde thuis met 3-3 tegen nummer achttien Almere city en staat met Den Bosch gedeeld vierde.

Bij Sparta Rotterdam moet de gifbeker helemaal leeg. De zesvoudig eredivisiekampioen leed zijn vierde nederlaag op rij bij De Graafschap: 1-0. Sparta wist zijn laatste elf duels niet te winnen.

Drievoudig Oranje-international Georginio Wijnaldum was trefzeker voor Jong PSV, dat Achilles '29 in Eindhoven met 2-1 versloeg.