Nadal onderuit tegen Ferrer in Monte Carlo

Rafael Nadal is in de kwartfinale van het masterstoernooi in Monte Carlo uitgeschakeld. De achtvoudig winnaar uit Spanje verloor vrijdag verrassend met 6-7 (1) en 4-6 van zijn landgenoot David Ferrer. Voor Ferrer is het de zesde zege in 27 ontmoetingen met de aanvoerder van de wereldranglijst. De mondiale nummer zes versloeg Nadal slechts een keer eerder op gravel, in 2004 in Stuttgart.

De 32-jarige Ferrer verspeelde in de eerste set tot twee keer toe een break voorsprong, maar via de tiebreak kwam hij alsnog op voorsprong. In het tweede bedrijf kwam Nadal nog terug van 2-5 tot 4-5. Verder liet Ferrer het echter niet komen. Hij benutte na twee uur en dertien minuten zijn eerste wedstrijdpunt.

Nadal was sinds 2005 acht keer op rij de beste in Monte Carlo. Vorig jaar ging hij in de finale onderuit tegen Novak Djokovic. Nadal won bovendien zijn dertig voorgaande duels op gravel.

Ferrer neemt het bij de laatste vier op tegen Stanislas Wawrinka. De Zwitser bereikte voor het eerst sinds zijn titel op de Australian Open een halve eindstrijd door de Canadees Milos Raonic met 7-6 (5) en 6-2 te verslaan. Wawrinka kreeg de hele partij geen breakpunt tegen en sloeg zelf twee keer toe in de tweede set.