Laatste Hobbit-film krijgt mogelijk nieuwe titel

De eind dit jaar te verschijnen film The Hobbit: There and Back Again krijgt mogelijk een andere titel. Die wordt namelijk gewijzigd in The Hobbit: Into the Fire, schrijft de fansite TheOneRing. There and Back Again zou slechts een van de vele geregistreerde titels zijn, zodat de studio in een later stadium kan kiezen.

There and Back Again verwijst naar de subtitel van het boek The Hobbit en duidt op de reis van de Hobbit Bilbo Baggins, tovenaar Gandalf en hun dwergenkompanen naar de Lonely Mountain om daar de draak Smaug te verslaan, en hun reis terug naar huis. Een eerdere titel die al aan laatste film in de Hobbit-trilogie verbonden werd, is The Battle of Five Armies, doelend op de enorme eindstrijd tegen het eind van het boek The Hobbit.

Rijst de vraag waarom deze titelwijziging in zo'n laat stadium plaatsvindt. The Hobbit: There and Back Again staat immers al gepland voor 10 december. Een groot deel van de promotie voor de film heeft de afgelopen twee jaar al plaatsgevonden.

Wat in elk geval zeker is, is dat Bilbo Baggins zich in de film moet ontfermen over de befaamde magische Arkenstone, dat het stadje Laketown nog flink te lijden krijgt onder de vurige adem van Smaug en dat de strijd tussen de vijf legers een van de spectaculairste actiescènes in de hele trilogie oplevert.

Nederland hoort, net als bij de vorige twee Hobbit-films, tot de eerste lichting landen waar de film in première gaat. Zo draait There and Back Again twee dagen later in Groot-Brittannië en pas een week later in de Verenigde Staten.


Laatste Hobbit-film krijgt mogelijk nieuwe titel (Foto: Novum)