[EHCCC] Monsterscore voor Amsterdamse vrouwen

De hockeyvrouwen van Amsterdam hebben vrijdagmorgen het eerste duel van EuroHockey Club Champions Cup eenvoudig gewonnen. Op het complex van Den Bosch was de ploeg uit de hoofdstad veel te sterk voor het Azerbeidzjaanse Atasport: 9-0. Door de overwinning speelt Amsterdam zondagmiddag om 14.30 uur de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Reading en Uhlenhorster HC.

Amsterdam, waar Emily Hurtz (terug naar Australië), Jacky Schoenaker (hamstringblessure) en Sophie Polkamp (extra rust) ontbraken, schoot uit de startblokken. Binnen zes minuten stond de 3-0 al op het scorebord, doordat Eva de Goede (tweemaal) en Ellen Hoog de eerste drie strafcorners benutten.

Vervolgens hield het eenrichtingsverkeer aan, maar door de vele miscommunicaties bij Amsterdam viel de 4-0 pas in het tweede kwart. De zestienjarige Sarah Mikdad flatste de bal hoog in de touwen. In de 29ste minuut tekende Charlotte Vega voor de 5-0, nadat Atasport vier minuten eerder voor de eerste keer de cirkel van goalie Anne Veenendaal was binnengetreden.

In het derde kwart, waarin Vita Bresser bij Amsterdam in het doel stond, tilde Vega de stand naar 6-0. Vervolgens pikten ook Pien Holleman en Kelly Jonker een doelpuntje mee. Het slotakkoord was voor Kitty van Male, die een minuut voor tijd de eindstand op 9-0 zette.