FOK! wat een weer... Enkele buitjes

Goedemorgen! Op de dag dat we weer een jaartje ouder zijn geworden, voelt het buiten maar frisjes aan. Met de buien lijkt het bij nader inzien wel mee te vallen. Er vallen er wel een paar, maar waarschijnlijk geen zware en de droge perioden overheersen toch wel. Tegen de avond verdwijnen de buien zelfs. Vorst in de nacht zit er voorlopig niet meer in.

Een gebied met regen- en motregen trok vanochtend via het zuiden het land uit en daarna bleef dus dit licht wisselvallige weerbeeld over. De maxima liggen tussen de 9 en 13 graden. Er staat een goed voelbare noord-noordwestenwind.

Dit weekend en zeker met pasen is het nog vrij onzeker wat er gaat gebeuren. Morgen ziet het er nog overwegend droog uit, al neemt later op de dag in het zuiden de kans op een bui toe. Met 14 graden is het dan wel weer wat zachter. Zowel zondag als maandag kunnen er enkele regen- of onweersbuien vallen, maar waar en wanneer is nog maar zeer de vraag. Bij zonnig weer kan het een graad of 19 worden, maar in eventuele neerslag hooguit een graad of 14. 

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

ARKU1
Kuikenbiefstuk maakte deze twee prachtige plaatjes van de zonsondergang aan...

ARKU2
...de oevers van het Amsterdam-Rijnkanaal. Prachtig zijn ook de contrails.