Channing Tatum in gesprek rol X-Men Gambit

Channing Tatum is in beeld voor de rol van de bijdehante X-Men Gambit. "Ik heb gesprekken gevoerd met de producent Lauren Shuler Donner en ik zou het geweldig vinden als het er ook echt van komt", zegt hij tegen MTV. Vorig jaar liet Tatum al weten de mutant graag te willen spelen en eerder dit jaar zei Donner de acteur inderdaad op het oog te hebben voor de rol.

"Gambit is mijn favoriet van alle X-Men", gaat de 33-jarige Tatum verder. "Ik vond ze allemaal geweldig, maar hij heeft een bepaalde geliktheid. Hij is eigenlijk het minst zoals de andere X-Men. Hij houdt van vrouwen en roken en drinken en hij heeft eigenlijk geen scrupules."

Gambit staat bekend om zijn voorliefde voor het nachtleven en zijn grote hekel aan elke vorm van autoriteit. Zijn bovennatuurlijk gave bestaat uit het kunnen manipuleren van pure kinetische energie. Kort gezegd kan hij zowel mensen als voorwerpen met slechts een gedachte in het rond slingeren. Het personage was al in talloze strips, series en films over de X-Men te zien. In X-Men Origins: Wolverine uit 2009 werd hij gespeeld door Taylor Kitsch.

Tatum is vanaf juni weer naast Jonah Hill te zien in 22 Jump Street, het vervolg op 21 Jump Street. Hij werkt momenteel aan het scenario van het strippersdrama Magic Mike XXL, waarvoor hij hoopt dat Matthew McConaughey weer zijn shirt uittrekt.


Channing Tatum in gesprek rol X-Men Gambit (Foto: Novum)