Anna Paquin toch als Rogue in nieuwe X-Men-film

Anna Paquin is toch in X-Men: Days of Future Past te zien. Dat zegt een woordvoerder van filmmaatschappij Twentieth Century Fox tegen de Amerikaanse filmsite Buzzfeed. Regisseur Bryan Singer maakte in december bekend dat de rol van haar personage zo klein was dat die niet noodzakelijk was voor het verhaal en uit de film was geknipt.

Nu is Paquin toch nog even in de film te zien, zij het in een andere scène, vooral bedoeld om de fans tevreden te houden. "Het is in feite een cameo", zegt de woordvoerder. De actrice is ook te zien in de nieuwste trailers voor de volgende maand te verschijnen film.

X-Men: Days of Future Past is de zevende film in de de X-Men-reeks en ongetwijfeld het meest ambitieus. De verhaallijn verspringt tussen 1970, de begindagen van de X-Men, en de nabije toekomst. Veel van de personages kennen een jonge en een oude versie, gespeeld door twee acteurs. Zo zijn Michael Fassbender en James McAvoy te zien als de jonge Magneto en Professor Charles Xavier. Hun oudere versies worden gespeeld door Ian McKellen en Patrick Stewart.

Met zo veel personages is het haast ondoenlijk ze allemaal even vaak in beeld te laten komen. Rogue heeft het op het nippertje toch overleefd.


Anna Paquin toch als Rogue in nieuwe X-Men-film (Foto: Novum)