FOK! wat een weer... Tegen de avond regen

Welkom! Gisteren hadden we een zeer koude start van de dag, maar het weerbeeld was om door een ringetje te halen. Het was overal prachtig zonnig en ondanks dat het niet zo heel warm was zaten de terrassjes aardig vol. Vandaag wordt het iets zachter, maar morgen staat er een kille dag op het menu.

De afgelopen nacht was het iets minder koud. Vandaag is er nog steeds ruimte voor de zon, maar de hogere bewolking neemt al toe. Later in de middag wordt deze bewolking alleen maar dikker en dikker, en tegen of net in de avond volgt er dan regen. Toch is het overdag dus zo slecht nog niet. Het kwik stijgt naar ongeveer 16 graden en de wind draait naar een zuidwestelijke richting. Langs de noordwestkust kan de wind zelfs krachtig worden.

Op mijn verjaardag morgen zal ik het moeten doen met een kille noordelijke stroming, waarin het hooguit een graad of 11 gaat worden. Tevens vallen er dan ook enkele buien en daar kans zelfs wat hagel of een klap onweer bij zitten. Dat wordt dus géén terrasje pakken. Gelukkig is het ín de kroeg ook gezellig.

Kijken we nog eventjes naar het paasweer, dan zien we dat het toch wel enigszins wisselvallig lijkt te worden. Op zaterdag is er in het noorden nog veel zon, maar vanuit het zuiden komen storingen naderbij die op beide paasdagen wel eens voor een paar (stevige) regen- of onweersbuien kunnen gaan zorgen. We moeten het nog even afwachten, want storingen uit het zuiden kunnen soms heel anders uitpakken of sterk vertragen als de hogedrukinvloed sterker blijkt dan dat het er nu naar uitziet.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Zeist
De volle maan komt op bij AnitaHanJaap in Zeist. Het uur van de wolf...