Meer omzet, maar wel verlies voor Ziggo

Ziggo heeft in het eerste kwartaal een omzet behaald van 394,2 miljoen euro, 1,7 procent meer dan een jaar eerder. De kabelaar boekte wel een verlies van 38,4 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf, dat de overname door UPC-moeder Liberty Global in het tweede halfjaar hoopt af te ronden, woensdag bekendgemaakt.

Volgens het kabelbedrijf kwam het verlies in de afgelopen drie maanden door onder meer eenmalige herfinancierings- en overnamekosten. Vorig jaar boekte Ziggo in het eerste kwartaal een omzet van 387,8 miljoen euro en werd een winst gemaakt van 92,7 miljoen euro.

Het aantal huishoudens of bedrijven met een van de diensten van Ziggo steeg licht met 0,9 procent op jaarbasis tot bijna zeven miljoen. Per klant namen de verdiensten met 3,6 procent toe tot 43,07 euro. Het aantal mensen met een combinatieabonnement nam toe met 5,9 procent.

Het gebruik van de vaste telefoon nam zoals verwacht af. Ziggo wist echter wel dertigduizend nieuwe mobiele abonnees aan te trekken. In totaal hebben nu 63.000 mensen een mobiel Ziggo-telefoonabonnement.