James Cameron 'bijna klaar' met Avatar-scripts

James Cameron is nog een week of zes bezig met de scenario's van Avatar 2, 3 en 4. Dat liet hij weten tijdens een chatsessie met fans op internet. "De drie films gaan tegelijk in productie. Ze zijn nu eigenlijk allemaal al in preproductie want we zijn bezig de wezens, locaties en personages te ontwerpen."

De Canadese filmmaker, die grote films als Terminator en Titanic op zijn naam heeft staan, voelt nog steeds de zenuwen als hij met een nieuw project begint. "Die druk voel ik al mijn hele carrière. Er is altijd druk om het publiek te vermaken, of je nu een nieuwe film maakt of een vervolg."

De grootste druk voelt Cameron nog bij het snoeien in zijn scenario's. "Het moet een film worden van een enigszins realistische en betaalbare lengte. Het is in elk geval niet moeilijk steeds weer met wonderbaarlijke dingen op de proppen te komen."

De eerste Avatar uit 2009 bracht wereldwijd een astronomische 2,7 miljard dollar op, nog altijd de hoogste filmopbrengst ooit. De nieuwe films laten zien hoe het Jake, wederom gespeeld door Sam Worthington, vergaat op de planeet Pandora. Avatar 2 verschijnt in december 2016, de tweede en derde film in 2017 en 2018.


James Cameron 'bijna klaar' met Avatar-scripts (Foto: Novum)