Rechtszaak Pistorius opgeschort na huilbui

Het proces tegen Oscar Pistorius is maandag opgeschort nadat de atleet in huilen was uitgebarsten tijdens zijn getuigenis. Het werd de topsporter te veel toen hij voor het hof beschreef wat er voorafging aan het moment dat hij zijn vriendin Reeva Steenkamp vorig jaar op Valentijnsdag doodschoot.

Hoofdaanklager Gerrie Nel beschuldigde Pistorius ervan zijn versie van de gebeurtenissen aan te passen om zijn onschuld aannemelijk te maken. Nel vroeg wat Pistorius precies zei toen hij naar het toilet liep waar hij Steenkamp door de deur heen neerschoot. Pistorius houdt vol dat hij dacht dat er een inbreker in het huis was en dat hij schreeuwde en vloekte dat de indringer moest vertrekken. Terwijl hij dit in de rechtszaal beschreef, begon hij te snikken. Hierna werd de rechtszaak een uur opgeschort, maar toen het proces een uur later werd hervat barstte Pistorius opnieuw in tranen uit.

De aanklager stelt dat Pistorius' verhaal over het per ongeluk doden van Steenkamp een leugen is. Volgens Nel zitten er tegenstrijdigheden in Pistorius' lezing en voegt hij tijdens de rechtszaak steeds nieuwe details toe aan zijn versie van de gebeurtenissen.