Nog zeven Ajax-supporters in de cel

Nog zeven Ajax-supporters zitten vast na de onrust die zondag in Amsterdam ontstond toen bleek dat de club het kampioenschap nog niet kon incasseren. Dat meldt het Openbaar Ministerie maandag. In totaal hield de politie zondag vijftig relschoppers aan.

De supporters die nog vastzitten hebben zich schuldig gemaakt aan zaken als verzet bij hun aanhouding, openlijk geweld en mishandeling, laat een justitiewoordvoerder weten.

Van de vijftig arrestanten worden drie mensen gedagvaard. Zo'n 25 overtredingen zijn afgedaan met een schikking. Andere herrieschoppers kregen een boete mee naar huis.

In de binnenstad en bij het stadion was het zondagavond onrustig na de wedstrijd. Fans werden aangehouden voor verstoring van de openbare orde, zoals het afsteken van vuurwerk, geweldpleging, belediging en gooien met glaswerk.

Ajax versloeg ADO Den Haag in de Arena met 3-2, maar omdat Feyenoord PSV met 2-0 versloeg hebben de Amsterdammers het landskampioenschap nog niet binnen. Maar met zes punten voorsprong en veel beter doelsaldo dan nummer twee Feyenoord lijkt het voor Ajax een gelopen race.