[Moto3] Uitslag Grand Prix van Amerika

Jack Miller heeft na de Grand Prix van Qatar ook de Grand Prix van Amerika gewonnen. De Australiër, van pole vertrokken, was niet te verslaan en had van start tot finish de leiding in handen. Uiteraard behoudt de Australiër met zijn zege de leiding in het wereldkampioenschap in de Moto3.

Bij de start kon Miller zijn eerste positie al vasthouden. Samen met Efrén Vázquez sloeg de Australiër direct een gat naar de achtervolgende groep, geleid door Jakub Kornfeil, Álex Rins en Isaac Viñales. Al snel nam Álex Márquez de leiding in de groep en reed hij zelfs weg, waardoor het gat naar de twee koplopers snel kleiner leek te worden. Enkele rondes later kon de Spanjaard inderdaad aansluiten.

Nadat Márquez en Vázquez rondenlang achter Miller van plek wisselden, kon Romano Fenati dankzij een paar snelle rondes de aansluiting vinden bij de kopgroep. Voor de mannen daarachter was het gedaan, waardoor de vier koplopers met nog vijf rondes te rijden de strijd aan konden gaan voor de overwinning. 

Met twee ronden te gaan werd Miller voor het eerst in de race van de eerste plek verdrongen, maar hij kon Vázquez in de eerstvolgende bocht weer terugpakken. Márquez leek af te haken in de strijd en vierde te worden, maar ging in de voorlaatste bocht zelfs onderuit. Hoewel Miller nog wel aangevallen werd kon hij de leiding vasthouden en ook de tweede race van het seizoen winnen. Fenati werd tweede, voor Vázquez.

Namens Nederland kwam Scott Deroue als negentiende over de finish. Daarmee eindigde hij zes plaatsen hoger dan zijn startpositie. Bryan Schouten werd 26e.