'VS wekt natuurrampen op'

De Verenigde Staten worden ervan beschuldigd de afgelopen jaren natuurrampen te hebben opgewekt. Deze zouden zijn veroorzaakt door radiogolven. Dit beweren enkele Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders.

Sinds 1993 maakt Amerika al gebruik van High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP). Officieel dient deze enorme, krachtige antenne voor onderzoek van de ionosfeer, maar de meeste mensen weten wel beter. Het zou namelijk in het geheim worden gebruikt als militair wapen.

Zo zou HAARP al enkele malen zijn ingezet om aardbevingen op te wekken. Een bewering van niemand minder dan Nick Begich junior, de zoon van voormalig lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nick Begich en schrijver van ‘Angels Don’t Play This HAARP’.

Jesse Ventura, voormalig gouverneur van Minnesota, gaat nog een stapje verder. Hij denkt zelfs dat de Amerikaanse overheid HAARP inzet om het weer te beïnvloeden en mensen te hersenspoelen.

"Anderen maken zich schuldig aan een vorm van ecoterrorisme, waarbij ze het klimaat kunnen veranderen en met behulp van elektromagnetische golven aardbevingen en vulkaanuitbarstingen veroorzaken",  zei de Amerikaanse oud-minister van Defensie William S. Cohen al tijdens een conferentie in 1997.

Een indrukwekkend filmpje over de gevolgen van HAARP