'Penélope Cruz is nieuwe Bondgirl'

Het lijkt erop dat de aanhoudende geruchten dat Penélope Cruz een rol speelt in de 24e Bondfilm waar blijken. Het Franse filmtijdschrift Première wist de hand te leggen op een schema van producent Sony Pictures waarop de naam van de Spaanse actrice naast de nog titelloze Bondfilm prijkt.

De keus voor Cruz als Bondgirl is opmerkelijk aangezien haar man Javier Bardem in de vorige Bondfilm, Skyfall, de schurkenrol op zich nam. De 39-jarige Cruz was vorig jaar te zien in het keiharde misdaaddrama The Counselor, waarin Bardem ook een rol speelde.

Op het draaischema van Sony ontbreekt overigens de naam van Chiwetel Ejiofor, van wie wordt gezegd dat hij de volgende Bondschurk speelt. Dat kan best, omdat vaak pas vlak voor de opnames duidelijk is wie voor de grote rollen tekent. Ejiofor speelde zichzelf in de internationale kijker met zijn rol als onterechte slaaf in het drama 12 Years a Slave, waarvoor hij een Oscar won.

De vaste cast is al wel bekend. Zo neemt Daniel Craig voor de vierde keer de rol van 007 op zich, en keert Ralph Fiennes terug als MI6-opperhoofd M. Noami Harris is weer te zien als Bonds toegewijde secretaresse Moneypenny. Ben Wishaw keert weer terug als gadgetman Q.

De opnames voor Bond 24, zoals de film vooralsnog wordt genoemd, gaan later dit jaar van start. De Nederlandse première staat gepland op volgend jaar 23 oktober.


'Penélope Cruz is nieuwe Bondgirl' (Foto: Novum)