[CL] Halve finales: Real Madrid - Bayern en Atlético - Chelsea

In het Zwitserse Nyon is geloot voor de halve finale van de Champions League. De loting werd verricht door Luís Figo. Real Madrid begint met een thuiswedstrijd tegen titelverdediger Bayern München. Atlético Madrid zal eerst Chelsea FC ontvangen.  

De heenwedstrijden worden gespeeld op 22 en 23 april. De returns zijn op 29 en 30 april. De finale is op 24 mei in het Estádio da Luz te Lissabon. 

De UEFA heeft een statement naar buiten gebracht omtrent de situatie van Thibaut Courtois. De Belgische doelman van Atlético Madrid, dat hem huurt van Chelsea, mag bij de confrontatie tussen Atlético Madrid en Chelsea gewoon spelen. In zijn contract is een bepaling opgenomen dat Courtois niet zou mogen spelen tegen Chelsea tenzij de Madrilenen drie miljoen euro zouden overmaken.

Volgens de UEFA is dit in strijd met de regels en principes van de Europese voetbalbond. "De integriteit is een fundamenteel principe en de regels stellen duidelijk dat clubs buiten de eigen opgestelde spelers geen invloed kunnen uitoefenen. Door de ophef voelen wij ons genoodzaakt een en ander toe te lichten. Het is ten strengste verboden invloed uit te oefenen op de opstelling van de tegenstander."