Halve marathon Sheffield fiasco door watertekort

In de Noord-Engelse stad Sheffield is de halve marathon op een teleurstelling uitgelopen omdat de organisatie niet over genoeg flesjes drinkwater beschikte. Dat laat de organisatie op Twitter weten. Omdat er niet op korte termijn meer water geregeld kon worden, heeft de organisatie besloten om de hardloopwedstrijd niet door te laten gaan.

Volgens Engelse media hadden meer dan vijfduizend renners zich aangemeld. Door de chaos die ontstond, gingen er toch gefrustreerde mensen van start. Zij werden gevolgd door mensen die niet wisten dat de wedstrijd afgelast was, maar gingen lopen doordat de rest dat ook deed. 

De lopers werden in eerste instantie tegengehouden door wegblokkades, opgezet door de politie. Uit veiligheidsoogpunt werd later echter besloten om de blokkades weg te halen en de deelnemers de wedstrijd uit te laten lopen.

"We willen onze oprechte excuses aanbieden aan iedereen die aan de marathon zou meedoen", liet de organisatie op Twitter weten. "Plannen voor de toekomst zullen we zo snel mogelijk laten weten."