Pro-Wilders tocht verloopt ordelijk

De protestactie van Angelo van den Bos is rustig verlopen. De ongeveer 100 pro-Wilders demonstranten gooiden niet met stenen en flessen. Ook riep de organisator van de tocht op om zich niet te laten provoceren.

De deelnemers liepen van het Kronenburgerpark naar het politiebureau en deden daar aangifte tegen burgervader Bruls wegens ambtsmisbruik. Bruls sloot onlangs supporterscafé Gofferzicht. Volgens de organisatie van de tocht was dat een te zware sanctie voor de paar incidenten die zijn voorgevallen.

Daarnaast zouden de demonstranten ook aangifte doen van haatzaaien door Bruls die samen met 500 andere Nijmegenaren aangifte tegen Wilders had gedaan om diens 'minder Marokkanen' uitspraak tijdens de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar. De demonstranten willen Wilders ondersteunen omdat zij vinden dat Geert zegt wat veel Nederlanders denken, melden zij in hun oproep op Facebook.

Daarnaast hadden antifa leden ook een evenement georganiseerd op locatie Ganzenheuvel om tegen Wilders te protesteren. Daar kwamen ongeveer 200 mensen op af. Een van die antifa leden had zich stiekem verstopt in struiken op de route langs de pro-Wilders demonstranten en kwam te voorschijn toen deze passeerden. Hij probeerde de vredige pro-demonstranten al schreeuwend te provoceren. De begeleidende politie te paard en te voet greep echter snel in en legde de gillende ongewenste antifa opruier het zwijgen op. Voor foto's zie bronartikel.

Update 17.12 uur
Inmiddels meldt De Gelderlander dat acht antifa's de -opruiende- toespraken die over de Gansenheuvel galmden niet goed begrepen hadden en het liedjes- en toespraken festijn aldaar hadden verlaten om de pro-Wilders demonstranten te gaan jennen. De politie heeft alle acht oproerkraaiers tegen zichzelf in bescherming genomen en opgepakt.