Sluiting Philip Morris kost meer banen

Hoewel de sluiting van de fabriek 1230 mensen direct op straat zet gaan indirect drie- tot vierduizend banen verloren. Dat zegt Wethouder van Sociale Zaken van Bergen op Zoom. Hierbij wordt rekening gehouden met toeleveranciers en dergelijke. De sluiting van de fabriek wordt door Burgemeester Frank Petter (CDA) een 'zwarte en sombere dag' genoemd.

De burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom zijn compleet overrompeld door de aankondiging van Philip Morris. Dat bleek vrijdagmiddag tijdens een persconferentie van het stadsbestuur. Wethouder van economische zaken Ton Linssen (Lijst Linssen) was zo boos over het nieuws dat hij vanwege zijn emoties de persconferentie niet kon bijwonen.

Het college hoorde vrijdagochtend van de plannen van de tabaksfabrikant. De bestuurders zijn 'boos en overvallen' en gaan later op de dag nog een 'pittig' gesprek met de directie voeren, aldus Petter.

Het college wil zich vooral op de toekomst richten en zo veel mogelijk mensen weer aan een baan helpen, maar drie -tot vierduizend banen, "Dat kunnen wij als gemeente niet opvangen," aldus een woordvoerder.