Wilders zoekt dialoog met islamitische wereld

Geert Wilders heeft zich in zijn eerste bijdrage voor het christelijke televisiestation Al Hayat TV nadrukkelijk gericht op de dialoog met de islamitische wereld. De PVV-leider zegt ook te hechten aan de vrijheid van moslims in de Arabische wereld.

In de videoboodschap benadrukt de voorman dat hij absoluut niets tegen moslims heeft. "Ik verafschuw alles dat te maken heeft met geweld, discriminatie, extremisme of wat dan ook", zegt Wilders in het bericht dat hij donderdag zelf op Twitter plaatste. "Ik heb geen probleem met wie dan ook, ook niet met moslims."

De politicus gaat vervolgens verder met zijn bekende standpunt. "Ik zie de islam niet als een religie, maar als totalitaire ideologie dat elk onderdeel van de maatschappij beheerst." Volgens Wilders is het mensen niet toegestaan de 'islam te verlaten'. Om die reden zegt hij ook in de Arabische wereld te vechten voor de vrijheid van moslims.

De uitzendingen moeten voortaan wekelijks verschijnen onder de titel Geert Wilders Weekly. De politicus maakte de samenwerking met het christelijke televisiestation vorige week bekend.