Advocaat juweliers wil beelden overval tonen

De nabestaanden van de twee overvallers die vorige week in Deurne werden doodgeschoten moeten snel de bewakingsbeelden te zien krijgen. Dat vindt de raadsman van het juweliersechtpaar, Jan-Hein Kuijpers. Hij denkt dat de rust in de Marokkaanse achterban terugkeert als ze zien dat het 'regelrecht noodweer' is geweest, schrijft NRC Handelsblad.

De raadsman wil de beelden laten zien aan de ouders van de slachtoffers, een ander familielid 'of voor mijn part aan de imam'. "Het is in Deurne nu rustig, maar elk moment kan de onrust oplaaien, bijvoorbeeld wanneer het OM besluit om de zaak tegen het echtpaar te seponeren."

Kuijpers omschrijft de gebeurtenissen in de juwelierszaak als 'de hel op aarde'. Het echtpaar is er volgens hem slecht aan toe. "Ze zijn ontredderd", aldus de raadsman tegen de middagkrant.

De advocaat erkent dat aan het tonen van beelden juridisch gezien wel wat haken en ogen zitten. Het Openbaar Ministerie was donderdagavond niet direct bereikbaar voor een reactie.

De twee overvallers werden vrijdagavond neergeschoten door het juwelierspaar. Het OM liet het stel de volgende dag vrij, omdat het erop lijkt dat ze uit noodweer handelden. Hierop gingen mensen de straat op om hun onvrede te uiten.