Asscher: Wilders slaat om zich heen

De oproep van PVV-leider Geert Wilders om aangifte te doen tegen PvdA'ers Diederik Samsom en Hans Spekman lijkt op een paniekreactie. Dat zei vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) donderdagavond in Nieuwsuur. Volgens hem slaat Wilders om zich heen.

"Ik heb niet voor niets namens het kabinet heel duidelijk gemaakt dat Wilders een complete groep heeft weggezet. Hij is niet bezig met het oplossen van problemen maar zegt alleen 'minder Marokkanen'. Punt.", zei Asscher.

Om eerdere uitspraken van Samsom en Spekman over Marokkanen daarmee te vergelijken is volgens hem 'allemaal spektakel'. "Totaal anders dan de mensen die proberen om de problemen op te lossen."

Asscher gelooft dat er alleen een oplossing komt als de Marokkaanse jongeren die zich misdragen worden aangepakt. "Je moet niet uit het oog verliezen dat kinderen die hun best doen misschien wel burgemeester van Rotterdam kunnen worden. Die verdienen het niet om beoordeeld te worden op het lidmaatschap van een groep. Dat zijn Nederlandse kinderen die hun toekomst hier hebben."

Op de vraag hoe de zich misdragende jongeren effectief moeten worden aangepakt, had Asscher geen antwoord.