Schoemacher boos om Van der G.-artikel Nieuwe Revu

Robert Schoemacher is laaiend op Nieuwe Revu wegens een artikel over Volkert van der G. In het stuk dat woensdag verscheen wordt de indruk gewekt dat de arts klaarstaat om de moordenaar van Pim Fortuyn een make-over te geven, maar volgens Schoemacher is dat 'volstrekt nonsens'.

"Ik ben gebeld door Nieuwe Revu, die hebben me een vraag gesteld over Volkert van der G. en ik heb daar in heel algemene termen op geantwoord", zei Schoemacher donderdag in het radioprogramma 100% Wakker. "Zo van: hij kan beter z'n haar laten groeien, een baard laten staan en een bril opzetten, daar is hij meer mee geholpen. En als je dan per se iets wil doen kan men een lipofilling uitvoeren waarbij vet wordt weggehaald uit z'n kont."

"Dit wordt dan in de media geslingerd alsof ik de media heb benaderd van: jongens, ik heb tips over Volkert van der G., ik zou hem wel willen opereren. Ik word daar zo kwaad om", aldus Schoemacher, die naar eigen zeggen al de nodige dreigmails heeft ontvangen na de verschijning van het artikel. "Dan denk ik: jongens, jullie geloven allemaal wat er in zo'n stom blaadje staat."