Bløf krijgt oeuvreprijs Edison Pop

Bløf is maandagavond met een Edison beloond voor zijn gehele oeuvre. "Bløf is geen band met een verzameling albums, Bløf is een band met een oeuvre", vindt de jury. De Edisons Pop werden uitgereikt in de Harbour Club in Amsterdam.

Sandra van Nieuwland, die meedeed aan de derde editie van The Voice of Holland, kreeg de Edison in de categorie pop. Ze is volgens de jury een blijvertje. "Eerder wist Sandra al te doen wat alleen The Beatles en Bruce Springsteen lukte: met drie nummers tegelijk in de top tien staan."

De jury vindt verder dat Torre Florim van De Staat bewijst dat de band tot de top van de Nederlandse rock behoort. "De Staat weigert halsstarrig, moedig en met succes zichzelf te herhalen." De Staat kreeg een Edison in de categorie rock.

In totaal werden elf prijzen uitgedeeld in verschillende categorieën. De Jeugd van Tegenwoordig werd uitgeroepen tot beste hiphopact, Martin Garrix is de beste dance-artiest en Jett Rebel de beste nieuwkomer. In de categorie volksmuziek won Frans Duijts, Mr. Probz had met Waves het beste liedje en Anouk met Sad Singalong Songs het beste album.

De Edisons waren dit jaar iets anders van opzet dan voorheen. Leon Verdonschot werd aangetrokken als nieuwe juryvoorzitter van de muziekprijzen en ook onder anderen Angela Groothuizen zat in de jury. Ook de categorieën waren dit jaar anders. Voorheen werd uitgegaan van brede categorieën als beste mannelijke artiest, beste vrouwelijke artiest en beste groep. Nu werden artiesten ook per genre beoordeeld. De Edisons worden sinds 1960 uitgereikt.