Meer wapens bij dichtgetimmerd huis Bandidos-baas

Bij de woning in Geleen waar motorclub Bandidos woensdagavond een 'feest' wilde geven zijn meer wapens gevonden. Tot nu toe werden op en bij het perceel vier vuurwapens met munitie, twee boksbeugels en twee veiligheidsvesten gevonden. De politie is donderdagmiddag begonnen met een 'extra uitgebreid onderzoek'.

De woning van Bandidos-president Harrie Ramakers aan de Waterstraat werd woensdagmiddag dichtgetimmerd omdat de club er een inwijdingsfeest wilde geven voor nieuwe leden uit Alkmaar. Er zouden ook leden uit Duitsland komen. De zogenoemde 'patch over party' heeft volgens de politie uiteindelijk in Duitsland plaatsgevonden.

Vier Bandidos-leden waren daar in ieder geval niet bij. Zij werden aangehouden toen de woning werd dichtgetimmerd omdat ze wapens bij zich hadden.

Woensdagnacht werden nog twee vuurwapens gevonden. De politie besloot het pand daarop helemaal uit te kammen met behulp van een explosievenhond en militairen. Bij de woning is ook een camera neergezet om in de gaten te kunnen houden wat er rond het pand gebeurt.

Ramakers, die eerder vicepresident van de Hells Angels-afdeling Nomads uit Oirsbeek was, werd vorige week ook al uit zijn huis in Nieuwstadt gezet. Daar werd tot twee keer toe een aanslag op gepleegd. Daarop streek hij neer in Geleen.