Peugeot keert terug in Dakar Rally

Peugeot zal in 2015 meedoen in de Dakar Rally, zo heeft het Franse merk gisteren bekendgemaakt. Carlos Sainz en Cyril Despres zullen de bolides van de Franse autofabrikant gaan besturen. Het bedrijf wist tussen 1987 en 1990 de rally viermaal te winnen.

Maxime Picat, president-directeur van Peugeot: "Ons doel is om Dakar in 2015 te winnen. Na de Pikes Peak overwinning in 2013 bedachten we dat we meer konden doen met de samenwerking tussen Peugeot, Red Bull en Total. We keken naar opties om de samenwerking voort te zetten en kwamen daardoor uit bij Dakar."

Er zal volgend jaar in Buenos Aires gestart gaan worden met een Peugeot 2008 DKR, welke op 20 april in Beijing onthuld zal gaan worden. Aan de bolide is gewerkt door hetzelfde team als dat van het Pikes Peak-project. Coureur Sébastien Loeb verpulverde met een 208 T16 Pikes Peak afgelopen jaar het baanrecord.

Voor het nieuwe Dakar-project wordt teruggegrepen op ervaren krachten. Sainz is oud-wereldkampioen rallyrijden en won in 2010 voor Volkswagen de Dakar Rally. Dit jaar reed hij in een buggy, maar viel uit na een crash op een verbindingsroute. Zijn teamgenoot Despres is een ervaren motorcoureur. Hij won de Dakar op twee wielen maar liefst vijfmaal. Dit seizoen eindigde hij als vierde.

De nieuwe Dakar-clip van Peugeot (Bron: YouTube)