Inge de Bruijn jureert bij Sterren Springen

Inge de Bruijn is in het tweede seizoen van Sterren Springen te zien als jurylid. Dat heeft SBS6 donderdag bekendgemaakt. "Ik vind het een hele eer. Ik heb vaker meegedaan aan tv-programma's, maar nog nooit als jurylid", zegt de oud-zwemster.

De Bruijn was al eerder door SBS6 gevraagd om zelf van de duikplank af te gaan. "Maar toen had ik een vakantie gepland", laat ze weten in De Telegraaf. Voor de 40-jarige sportvrouw zou het wel een uitdaging zijn om als kandidaat mee te doen omdat ze hoogtevrees heeft. "In Amerika moest ik van mijn coach van de tien meter toren springen, daardoor kan ik me wel goed inleven in de kandidaten, denk ik."

SBS vervangt twee van de drie juryleden. Sportcoach Frans van de Konijnenburg keert terug, maar schoonspringster Daphne Jongejans en presentator Quintis Ristie worden vervangen. Het is nog niet bekend wie het derde jurylid wordt. Het programma, waarin onder anderen Britt Dekker, Marijke Helwegen en Sylvia Geersen te zien zijn, wordt vanaf zaterdag uitgezonden.