PVV Zuid Holland loopt weg van debat

Geheel in overeenstemming met de partijcultuur zijn de PVV'ers van afdeling Zuid Holland boos uit het provincieparlement weggelopen toen het op een debat aan  dreigde te komen. Het debat zou gaan over de openlijk racistische uitspraken waar hun leidsman zich de laatste tijd schuldig aan gemaakt heeft.

Goed voorbeeld doet volgen en in navolging van heer Wilders zelf vinden ook zijn volgelingen weglopen en naar anderen wijzen de beste methode om maar geen verantwoording af te hoeven leggen. Volgens fractievoorzitten Vicky Maeijer heeft de hetze tegen de PVV en de PVV-kiezers een nieuw dieptepunt bereikt. Ondanks dat er een vies jaren '30-luchtje aan zit, heeft de fractie geen afstand genomen van de uitspraken van de omstreden Limburger. Op hun beurt beschuldigen de PVV'ers andere partijen ervan dat ze haatzaaien richting de beweging.

Individuele PVV-statenleden durfden nog wel een verklaring af te geven, maar tot een debat kwam het wederom niet. Hier werd door andere partijen uiteenlopend gereageerd. Zo gaf ouderenpartij 50plus aan niet langer moties van de PVV te ondersteunen. De PvdA heeft laten weten samenwerking niet per definitie af te wijzen. Ze willen moties beoordelen op inhoud.

De voormalig liberalen van de VVD vinden dat het gaat om toekomst van de inwoners, niet om afkomst. Het godvrezende CDA is boos en verdrietig en het CU-SGP heeft iets geroepen als "wie zonder zonde is, werpe de eerste steen".