Dakar 2015 start en eindigt in Buenos Aires

De Dakar Rally zal in 2015 starten en eindigen in Buenos Aires, zo heeft het organiserende ASO vandaag bekendgemaakt. De op 4 januari startende wedstrijd zal naast Argentinië ook Chili en Boliva aandoen, voordat op 17 januari in Argentinië gefinisht wordt.

Nieuw in deze editie is dat de rustdagen voor de motoren/quads en auto's/vrachtwagens apart zijn. Laatstgenoemde categorie kan op 10 januari even uitrusten, waarna een dag later een rondje Iquique op het programma staat. Op de twaalfde hebben de motoren en quads hun rustdag. Verder staan er in iedere categorie monsteretappes op het programma. In totaal zal er meer dan 9000 kilometer gereden moeten worden.

Vanaf 15 mei kunnen de equipes zich inschrijven, waarna op 15 juli de inschrijving voor de motoren sluit. De deelnemers aan de andere categoriën hebben nog tot 1 november de tijd. Eind november zullen de voertuigen naar Zuid-Amerika verscheept worden, waarna daar tussen 1 en 3 januari de technische inspecties plaats gaan vinden. De opening van de Rally is op 3 januari.