Nieuwe formule goed voor omzet Plus

Plus heeft vorig jaar een procent meer omzet weten te behalen. Vooral de winkels die werden omgebouwd tot de nieuwe winkelformule wisten meer te verkopen. Dat heeft de coöperatieve keten woensdag bekendgemaakt. De consumentenomzet van de 254 winkels van Plus bedroeg in 2013 bijna twee miljard euro.

Vorig jaar werden 48 winkels omgebouwd tot de nieuwe winkelformule, waarbij de winkels anders worden ingedeeld en meer vers bereide producten bieden. Het totaal aantal omgebouwde winkels komt hiermee uit op 114. De omgebouwde winkels zagen hun omzet met tien procent stijgen.

Onder de streep resteerde voor Plus een winst van 7,3 miljoen euro, ruim twaalf procent meer dan een jaar eerder. Het operationeel resultaat steeg met bijna tien procent tot 50,3 miljoen euro. Bijna negentig procent van dat resultaat wordt uitgekeerd aan de Plus-ondernemers, die eigenaar zijn van de formule.

Voor dit jaar verwacht Plus dat de consumentenuitgaven ondanks het economisch herstel onder druk blijven staan. De nieuwe supermarktformule moet Plus echter toch aan betere resultaten helpen. Een precieze verwachting voor de cijfers geeft Plus niet.