PVV-senatoren 'eensgezind' achter Wilders

De Eerste Kamerfractie van de PVV staat achter partijleider Geert Wilders. Dat heeft fractieleider Marcel de Graaff dinsdag gezegd tegen BNR Nieuwsradio. "Onze fractie is zeer eensgezind." De fractie besprak dinsdag de omstreden uitspraken van Wilders over 'minder Marokkanen'.

Wat tijdens de 'uitstekende' vergadering precies is gezegd, wilde De Graaff niet kwijt. "We kunnen wel zeggen dat we als fractie als een man achter het partijprogramma staan waar deze uitspraak uit voortvloeit." De fractie gaat 'vol elan' de komende periode tegemoet.

De Graaff zei verder 'geen wanklank' te hebben gehoord. "Wij distantiëren ons nergens van." De senator wilde niet zeggen wat het van het optreden van Wilders vindt. Over de 'stijl' van Wilders heeft hij geen mening. Daar gaat de Tweede Kamer over, aldus De Graaff tegen BNR.

De Tweede Kamerfractie is dinsdagochtend ook voor het eerst bijeengekomen sinds het vertrek van de fractieleden Roland van Vliet en Joram van Klaveren. Over de uitkomst van het beraad is nog niets bekend.