Engelaar: "Goal om nooit te vergeten"

Orlando Engelaar wordt sinds afgelopen weekend in één adem genoemd met David Beckham en Wayne Rooney. De routinier scoorde een wereldgoal in Australië. Engelaar (34) speelt sinds vorig jaar augustus voor Melbourne Heart in de Australische competitie.

De 14-voudig international stond lange tijd aan de kant met een beenbreuk, maar is inmiddels een trefzekere speler voor de ploeg van trainer John van 't Schip. Engelaar vond na zijn rentree vier keer het net in negen optredens.

Zijn vierde goal van dit seizoen is de hele wereld over gegaan. Tegen Central Coast Mariners (1-2 nederlaag) scoorde Engelaar met een schot vanaf eigen helft. De oud-speler van onder meer FC Twente, Schalke 04 en PSV trad daarmee in de voetsporen van onder meer Beckham en Rooney. De spits van Manchester United scoorde op vergelijkbare wijze afgelopen weekend tegen West Ham United.

"Op dat moment realiseerde ik me natuurlijk dat dit speciaal was. Een doelpunt om nooit te vergeten", zegt Engelaar op de clubsite van Melbourne Heart. "Ik dacht er over na tijdens de wedstrijd. Ik keek naar de keeper, want ik wilde al langer zo'n goal maken. Ik sprak erover met mijn neef en hij zei dat ik het gewoon moest doen."

"Het zat dus al even in mijn hoofd. Ik moest alleen wachten op het juiste moment. Dat was in deze wedstrijd. Ik heb ooit ook een mooie goal gemaakt voor FC Twente, maar deze is denk ik nog mooier. Het is niet iets wat je oefent. Soms moet je het gewoon eens proberen en kijken hoe het afloopt", aldus de ervaren middenvelder.

Engelaar ontpopt zich Down Under snel tot een doelpuntenmaker. De laatste vijf jaar kwam hij niet verder dan één of twee goal(s) per seizoen. "Toen ik in het verleden als aanvallende middenvelder speelde, scoorde ik geregeld, maar dat veranderde toen ik een controlerende rol kreeg. Bij Melbourne heb ik weer een aanvallende rol en het scoren komt weer terug.”